top of page

"La llengua de signes està plena de plasticitat i bellesa i és capaç de crear la màgia de la poesia I d’envoltar a les persones en un món oníric ple d’imatges fantàstiques. Serveix per confessar-se, per a la filosofia, per discutir o fer l’amor. Està plena de força simbòlica… l’ànima que s’escapa pels seus dits és per a ells la vida mateixa"

- Oliver Sacks

L'ASSOCIACIÓ VOLEM SIGNAR I ESCOLTAR

Aquí trobaràs entrevistes a algunes de les persones que formen  l'associació "Volem Signar i Escoltar", una associació que des de 2017 treballa amb familiars de persones sordes i amb persones sordes amb la intenció de fer més digne el món on vivim. En aquests vídeos que s'aniran afegint a mesura que es vagin realitzant, aquestes persones ens explicaran els objectius més rellevants de l'associació i ens respondran a preguntes com: Per què va néixer l'associació?, Quina és la seva funció principal? Què és el que més els preocupa? Quines coses s'han fet o quines qüestions falten per fer?

Qui Som?
L'ASSOCIACIÓ VOLEM SIGNAR I ESCOLTAR, QUI SOM?

L’Associació Volem Signar i Escoltar som un grup de persones sordes i oïdores, famílies i professionals al voltant de la sordesa.

Volem Signar i Escoltar neix de la necessitat de lluitar per la igualtat d’oportunitats en l’àmbit educatiu de les Persones Sordes.

Entenem que l’única modalitat educativa accessible i que garanteixi el ple accés a la informació és la Modalitat Bilingüe, en que la llengua oral i la llengua de signes conviuen a l’aula.

Defensem la Llengua de Signes com a llengua natural de tota Persona Sorda, lluitem per la seva difusió, sensibilització i per la seva oficialització, i en cap cas menyspreem cap ajuda protèsica ni cap altre recurs.

OBJECTIUS
Objectius

- Donar suport i orientació a famílies especialment en edats primerenques i sempre que se’ns sol·liciti.​

 

- Organitzar jornades, xerrades i conferències de sensibilització de la Llengua de Signes.

 

- Portar a terme activitats lúdiques, esportives i socioculturals accessibles en llengua de signes.

 

- Treballar colze a colze amb entitats públiques i privades per a la difusió i sensibilització de la Llengua de Signes; per a aconseguir l’oficialització de la LSC; i per a garantir una accessibilitat 100% en el dia a dia de les Persones Sordes.

Guia en LSC per a families
DIAGNÒSTIC: LA MALVA ÉS SORDA.
I ARA QUÈ FEM?
GUIA PER A LES FAMÍLIES

Aquesta guia sorgeix de la necessitat d'informar a les famílies amb fills i filles sordes des d'una visió positiva sobre la sordesa. Partint de la idea que la comunicació i l'adquisició d'una llengua primera és la base de tot aprenentatge i del bon desenvolupament lingüístic, cognitiu i psicosocial de qualsevol infant.

 

La vam elaborar a l'estiu del 2018 amb molta il.lusió per arribar al màxim de famílies i per ajudar-les i acompanyar-les amb aquest procés i aquesta aventura de la sordesa i de la comunitat sorda. Té un llenguatge proper i familiar, unes il.lustracions divertides i es va fer de la mà de grans professionals sords i oients de l'àmbit de les persones sordes. 

 

A les darreres pàgines trobem la base de referències bibliogràfiques, referències de llibres d'històries de vida de persones sordes, així com d'altres guies que s'havien publicat anteriorment.

 

Us convidem a llegir-la i a fer-ne difusió.

Video 1 Mascaretes
bottom of page